LEVEL Architects

LEVEL Architects

LEVEL Architects
LEVEL Architects
「送信」ボタンをクリックすると、プライバシーポリシーを読み、上記に記入した情報が私の要求のために処理されることに同意します。
注: privacy@homify.com にメールを送ることで、この同意を取り消せます。
送信!
専門家の方が返信をします。しばらくお待ちください!

House in Fuji

The site of the project is located a couple of miles from the JR Shin Fuji Station, at the delta head of the Fuji River. The northern boundary of the site is met by a 30°slope which connects to the Kari Park, and beyond that you can see Mt. Fuji. That northern boundary, with the park and the magnificent view is extremely attractive, but in this residential neighborhood where there is a lot of human traffic, controlling the view into the house is extremely important. The overall design was based off of the natural design of the site, and the section created from the South end to the North end of the lot. The goal was for the building section to be in conversation with the existing site condition. The South face of the building receives direct sunlight in the summer, and to alleviate that direct exposure, the roof slab was extended outwards to act as a shade. The walls were then adjusted to match the extension, thereby creating a slight slant in the wall shape. The north side, due to its complete opposite predicament, was designed to bring as much light into that portion of the house. The residential volume was cut, and then stretched outwards, creating voids that became terraces. The section drawn from the street to the park behind the residence was reflected in the interior of the house, utilizing the terraces as a specific void in relation to the different levels and rooms. The section was envisioned as extending beyond the site boundary and works its way down from the top to bottom of the house. The third floor terrace is positioned so that the floor is set at height at a level where the park and Mt. Fuji are visible. The second floor void is partially covered up by wooden louvers where the sight line from the park reaches the house. This provides privacy while still allowing light to filter into the main living space. The Living, Dining, and Kitchen space also has to take into consideration the view from the street, thus the apertures were placed at the lowest possible height, while the southern wall holds apertures in the upper part, bringing in plenty of light throughout. The first floor void is designated as a golf practice space, becoming the buffer zone between the Master Bedroom and the external environment. Furthermore, the North-side slanting setback does not interfere with the first floor rooms, allowing the Master suite to extend all the way to the front of the house, giving breathing room to the overall feel of the space. Although the section of the house was derived from the site, the plan was directed by the client couple, creating a very unique spatial relationship throughout the residence. “An area of interest for all” was the main point of that wish and so the Living room floor was created as a sitting space, utilizing both wood and tatami mats, which was a very rare wish by a couple so young. Another desire was for the utilization of raw materials within the house. The first floor was designed to feel open throughout while still remaining conscious of the separate rooms. For example by making different multi-purpose rooms, such as the Tatami room also acting as a guest room, or the golf practice terrace as an outdoor relaxation space. Once you start to connect the different spaces and their possible counterparts, Tatami Room

(Living Room)-Golf Practice Space (Buffer Zone)-Master Bedroom (Living Room)-Terrace(Buffer Zone)-Vanity Room (Living Room), the entire first floor can feel like one large open space. The idea that the Living Room is a place for seating is heavily tied to the design of the space. Tatami mats were placed on the floor and a sunken portion covered by a low table set in place. Besides that, along the southern wall where the wall is slanted, a built in sofa was created. The 50cm level change between the kitchen and the living/dining space allows the kitchen countertop to also be the dining tabletop. This main living space is the one room in which the slanted wall can be most distinctly experienced. Due to the slant, the space feels larger than the actual footprint, and when sitting on the sofa against the south wall, the terrace is visible and the north-south directional tilt of the house is felt. The vertical clearstory and the horizontal openness between the Living room, Inner Terrace, and Terrace, creates a dynamic space. In order to place the openings freely throughout the north and south walls, a beam and column construction method was used to strengthen the building’s capabilities against earthquakes. In comparison with the North façade, which is dictated by the section and its various openings, the South façade, which faces the approach to the house along with the yard, is finished utilizing wood louvers to help soften the inorganic concrete structure. The view of Mt. Fuji, although a daily scenery for the clients who already resided in Fuji, became a very important and significant part of our lives as the project came to life. One of the biggest complements we received from the clients upon completion was how after they had moved in, they themselves were able to re-appreciate the view of their Mt. Fuji. 

DATA: 

Achitect : LEVEL Architects 

Location : Shizuoka, Japan 

Structual Engneering : MI+D architectural structure laboratory 

Contractor : Inoue 

Constuction Site Area : 207.5 sqm 

Total Floor Area : 193.91 sqm 

Completion date : 2011 

Photo : Makoto Yoshida 

Reinforced Concrete Structure 3 stories

  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた家です。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 1
    ["DE"] Haus Asien
  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた家です。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 2
    ["DE"] Haus Asien
    ["DE"] Haus Asien
  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた家です。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 1
    ["DE"] Haus Asien
  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた浴室です。

    House in Fuji

  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた浴室です。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 1
    ["JP"] [Published] 開放感を感じさせるバスルーム5選
  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた家です。

    House in Fuji

  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた和室です。

    House in Fuji

  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けたリビングです。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 1
    ["DE"] Haus Asien
  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた和室です。

    House in Fuji

  • House in Fuji: LEVEL Architectsが手掛けた家です。

    House in Fuji

    この写真を使ったエディターのアイディアブック
    アイディアブック: 2
    ["DE"] Haus Asien
    ["DE"] Haus Asien

Admin-Area