株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けた博多屋大吉 銀座店 | homify
株式会社DESIGN STUDIO CROW

株式会社DESIGN STUDIO CROW

株式会社DESIGN STUDIO CROW
株式会社DESIGN STUDIO CROW
「送信」ボタンをクリックすると、プライバシーポリシーを読み、上記に記入した情報が私の要求のために処理されることに同意します。
注: privacy@homify.com にメールを送ることで、この同意を取り消せます。
送信!
専門家の方が返信をします。しばらくお待ちください!

博多屋大吉 銀座店

この博多屋大吉では、賑やかしい博多のお祭り文化の演出が、何重にもレイヤーになって展開されている。提灯が並んだガラス張りのエントランスを抜け、真正面の階段室吹き抜けには、提灯のシャンデリア越しに切画師・風祭竜二氏が手掛けた博多山笠のグラフィックなどが出迎える。階段を降りるとメインのダイニングエリアが2ブロックに分かれており、炭火の焼き台や食材ディスプレイで彩られているカウンターエリア、また宴会が出来る賑やかな大衆エリアで構成されている。メゾネットでエリア分けされた空間は店内奥に進むにつれて人々をワクワクさせる様なストーリー性を持つ。


This project is renovation of popular izakaya in ginza. The request from our client was extremely simple,Design us an izakaya that's fun & exciting. We thought that if we could combine the familiar bustling atmosphere of a street style izakaya with the traditionally cool & collected appearance of a Ginza establishment, it would lend the izakaya a strange sense of dissonance—in a good way. Furthermore, in addition to the izakaya usual clientele, we also needed to focus on attracting overseas tourists, so it was important that our concept could come across in some way to every customer. Our consistent underlying theme was Representation of Hakata. Here at Hakata-ya, the bustling atmosphere of a Hakata festival is represented on multiple levels. Customers pass through a glass entrance lined with paper lanterns to a stairwell directly opposite, beyond, they are greeted by a chandelier composed of paper lanterns and a graphic of the Hakata festival by artist. Upon descending the staircase, customers enter the dining area, which is divided into two major blocks, the counter area, dominated by a charcoal grill and an ingredient display, and a bustling public area suitable for parties and banquets. As customers proceed through the maisonette-like space, it creates a sense of excitement—like a story is unfolding. At the main counter area, we tried to keep decorations to a minimum to put the spotlight on the sake and food and create a calming environment. The public area beyond is framed on both sides by a series of screens emblazoned with menu items; the graphic of the festival that dominates the back wall lends a sense of dynamism to the space. Designs patterned after those that decorate traditional Hakata weavings are printed on the noren inside the establishment, as well as on the plethora of paper lanterns that hang from the giant chandelier above. Designed to be representative of Hakata in many ways, we hope our concept for this space energizes guests and leaves tourists from at home and abroad with happy memories of Japanese culture.

規模
118 ㎡ (面積)
  • B1F DINING AREA-1: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F DINING AREA-1

  • B1F DINING AREA-2: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F DINING AREA-2

  • B1F DINING AREA-3: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F DINING AREA-3

  • B1F DINING AREA-4: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F DINING AREA-4

  • B1F DINING AREA-5: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F DINING AREA-5

  • B1F COUNTER AREA-1: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F COUNTER AREA-1

  • B1F COUNTER AREA-2: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F COUNTER AREA-2

  • B1F COUNTER AREA-3: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    B1F COUNTER AREA-3

  • 1F ENTRANCE: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    1F ENTRANCE

  • FACADE: 株式会社DESIGN STUDIO CROWが手掛けたレストランです。

    FACADE

Admin-Area